Minecraft verwijst naar een sandbox-videogame die is ontworpen door de Zweedse ontwerper, bekend als Markus "Notch" Persson. Mojang heeft het spel gepubliceerd. De videogame is zo creatief dat spelers kunnen bouwen met een verscheidenheid aan verschillende kubussen in een driedimensionale wereld die procedureel wordt gegenereerd. De game omvat ook andere activiteiten, zoals het verzamelen van middelen, het maken en verkennen van wapens. Andere evenementen in het spel zijn onder meer verkenning, het verzamelen van hulpbronnen, knutselen en vechten. De game bestaat uit meerdere modi, waaronder een overlevingsmodus, creatieve modus, avontuurmodus en toeschouwersmodus, allemaal met specifieke regels die hen leiden. De game bestaat uit verschillende versies van de pc-versie met een scene voor modding die gebruikers in staat stelt om alles te creëren wat nodig is voor de game. Minecraft is geprezen door zowel zijn liefhebbers als critici en heeft vele prijzen gewonnen. Het spel werd gepopulariseerd door tal van methoden voor productpromotie, zoals sociale media, parodieën, Minecon-aanpassingen en merchandise. Vanwege zijn populariteit wordt het spel gebruikt in educatieve activiteiten op het gebied van computersystemen.
Minecraft-servers zijn grote computers die spelers verbinden om games te spelen op Minecraft. Iedereen die weet hoe het spel moet worden gespeeld, kan een server hosten en vervolgens andere spelers toestaan ​​om mee te doen als de server standaard Minecraft is. Veel Minecraft-servers zijn aangepast met unieke modi zoals skyforge, die door veel mensen over de hele wereld geliefd en gespeeld wordt.
Hieronder vindt u een Minecraft-serverlijst met enkele van de Minecraft-servers die in de wereld bestaan ​​en die toegankelijk zijn en online kunnen worden gespeeld. Elke server gaat vergezeld van zijn IP-adres en bijbehorende functies die aan de servers zijn gekoppeld

Minecraft 1.18.1 ServersRank Naam Server Spelers Status
1 FlexGames Factions

play.flexgames-server.com

FlexGames Faction is Nederlands/Engelse server. Bouw je eigen community, versla je vijanden. En krijg de beste faction van de server. IP: Play.FlexGames-server.com

0/50 online
2 HauntedMC

play.hauntedmc.nl

Speel de leukste gamemodes zoals PRISON, SURVIVAL, CREATIVE, SKYBLOCK, SKYWARS en KITPVP met meer dan 800.000 unieke spelers.

0/400 online
3 KikkerCraft - NL/BE

play.kikkercraft.nl

KikkerCraft is een Nederlandse en Belgische Minecraft server met een fantastische spawn en heel erg veel aardige spelers die samen met jou dag en nacht willen bouwen aan de vetste bouwwerken die je maar kan bedenken.

7/75 online
4 Ome Joeys Wereld | SMP | 1.18

mc.omejoeyswereld.nl

Dé gezelligste vanilla 1.18.x SMP van Nederland | Volledige 1.18 wereld (Caves & Cliffs: Part II) | mc.omejoeyswereld.nl

4/100 online
5 VulcanoNetwork

play.vulcanonetwork.nl

wow een nieuwe minecraft server?? Vulcanonetwork nanieeeeee

0/0 online
6 AbiCraft

mc.abicraft.nl

Wij zijn een Nederlandstalige familievriendelijke Minecraft server waar spelers op 1 staan. Maak nieuwe vrienden en ga op avontuur in onze verschillende gamemodes.

0/0 offline
7 Dominoplaza Network

play.dominoplaza.nl

PlanetRisk is een Geopolitieke sandbox in Minecraft! Richt je eigen land op of wordt burger van een land en verover de wereld!

0/0 offline
8 FreazeCraft

freazecraft.nl

1.18.x | McMMO | Economie | 100% Nederlands | Gezellige community | Anti-Cheat & Anti-Grief |

0/0 offline
9 GamingKingdom

5.255.85.146

Caves and Cliffs part 2, Survival mcMMO, Economy, Minigames

0/0 offline
10 MCSZN

play.mcszn.com

MCSZN is a brand new network, currently offering a unique Survival experience. We are striving to bring an enhanced community experience to Minecraft and give players the perfect place to come enjoy their favorite game. Minecraft is still thriving, you just need a great community to play with. Come

0/0 offline
11 SchaapMC

play.schaapmc.net

Nieuwe gezellige minecraft server waarbij vanilla survival centraal staat

0/0 offline